Qui som

Arrels Escola Bosc és un projecte educatiu a l’aire lliure gestionat per l’Associació per a la infància, l’educació i la natura Arrels.

Equip pedagògic:

Laura Cecília – Fundadora d’Arrels Escola Bosc (Coordinadora pedagògica  i acompanyant)

IMG_6880Soc la Laura, mare de 2 nenes i mestra especialista en primera infància i en pedagogia terapèutica, també em vaig formar com a psicomotricista amb la visió Acouturier i vaig profunditzar en el moviment lliure d’Emmi Pikler. Fa gairebé 20 anys que treballo en el món de l’educació, i amb el temps i l’experiència vaig anar trobant el camí que em feia sentir bé com a acompanyant dels processos i vivències dels infants, és per això que a poc a poc em vaig anar formant en pedagogies més respectuoses amb l’infant. Durant aquests anys m’he reafirmat en la importància que té donar l’espai i el temps necessari per acompanyar les emocions dels més petits, tan important pel seu desenvolupament i pels seus aprenentatges. Veure’ls créixer feliços i sent ells mateixos és el que més m’omple.

Crec que el contacte amb la natura és essencial per tothom, però quan parlem dels més petits crec que hauríem de respectar aquesta connexió innata i deixar-los SER dins un medi que els acull i els acompanya ens els seus aprenentatges, despertant la seva curiositat per tot allò que els envolta, que forma part de les seves vides i que els ajuda a comprendre el món. Respectar i estimar la natura és una cosa que no cal ensenyar si respectem el dret dels infants a no desvincular-se d’ella.

El 2015 vaig crear “SomTribu”, un projecte que va néixer de la necessitat de fer tribu amb altres famílies, de compartir, de créixer, de seguir aprenent juntes. Més tard, seguint les necessitats dels més petits vam crear un grup de joc a la natura, al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, i va ser aquí on em vaig reafirmar de la importància de la natura en el món de l’infant. És per això que vaig començar a documentar-me i formar-me en escoles bosc, vaig fundar “l’Associació per a la infància, l’educació i la natura Arrels”, fins arribar a crear el projecte educatiu “ARRELS, Escola Bosc”. Aquest projecte és el somni d’una mestra, d’una mare, d’una nena… un somni que es va poder fer realitat al setembre del 2018, i que dia a dia segueix creixent.

Raquel Rodríguez (Acompanyant)

IMG_20200105_150902 (3) Soc la Raquel, i m’uneixo a l’equip d’Arrels com acompanyant. Fa 15 anys que em dedico a acompanyar a la infància, com a monitora de lleure i com a mestra d’infantil i primera ensenyança a Andorra. És un gran plaer poder formar part d’aquest projecte tan maco d’escola bosc!

Per a mi els dos valors que ha de prioritzar l’educació són el respecte i l’amor, per això, em vaig estar formant en educació viva, aportant-me una nova mirada sobre mi mateixa i la manera d’acompanyar als infants.

Fa relativament poc que vaig començar a sentir a parlar de les escoles bosc, però durant aquest temps he anat seguint diferents projectes i mica en mica la connexió ha estat inevitable. Viure l’escola a l’aire lliure, a la natura, és la oportunitat de poder gaudir de cada instant com a únic, sense presses i amb curiositat. És poder dedicar el temps a fer allò que més ens agrada i a meravellar-nos del que ens envolta com si ho miréssim sempre per primer cop. És jugar, córrer, saltar, enfilar-se, embrutar-se, descansar, descobrir, investigar, explorar, gaudir! Comparteixo amb l’equip pedagògic les ganes de cuidar els processos de cada infant, acompanyant-los dia a dia a descobrir-se i a créixer amb el respecte i l’amor que es mereixen.

Aquest curs més que mai, el començaré amb la il·lusió de la nena que porto a dins!